Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul, kitten heels sunt acei pantofi apăruți în anii 1950, cu toc subțire cu înălțimi între 3,5 cm și 4,75 cm. Au devenit cunoscuți în principal datorită actriței Audrey Hepburn.

Image result for kitten heels audrey hepburn

Inițial, aceștia erau purtați de fetele de 13 ani care învățau să meargă pe tocuri, iar mai apoi au fost utilizați de femeile de toate vârstele.

Ulterior au fost uitați datorită apariției pantofilor stiletto, cu toc mai înalt de 5 cm, până anul acesta, când se pare că din nu știu ce motiv, designerii au decis să readucă în atenția consumatorilor pantoful tip „țâța-caprei”. Fani ai acestui pantof s-au dovedit a fi cei de la Prada, Lanvin, Versace și nu numai.

Spring/ Summer 2016 Shoe Trends: Shoes with Kitten Heels

Fall/ Winter 2016-2017 Shoe Trends: Shoes with Kitten Heels

Deși cică sunt în trend în 2016, kitten heels rămân la fel de nefolositori ca întotdeauna. Dacă nu ești tocmai o începătoare în arta mersului pe toc, acești pantofi nu își au locul în garderoba ta. Ți-i recomand totuși dacă ești o persoană cu înclinații sadice, întrucât nu te vor înălța cu mai mult de 5 cm deasupra nivelului mării, dar coloana ta vertebrală va avea de suferit. Piciorul nu-ți va părea mai subțire sau mai lung, dar în cel mai bun caz vei lăsa impresia de vintage girl wannabe. Deloc funky. 

Să lăsăm trecutului ce e al trecutului. 

                                                                        #word

Cu toate acestea, Vera Wang încearcă sa modernizeze „țâța-caprei”.

Image result for vera wang kitten heels 2016

Cu adevărat moderni. Se apropie de stilul tractor. Singurul aspect pozitiv în achiziția acestor încălțări este că vei deveni profesionistă în echilibristică. Totuși, îți sugerez să accesorizezi și niște genunchiere și cotiere. 

XO

 

Reclame